Premijera "Na mliječnom putu" Emira Kusturice u Veneciji

Novi film Emira Kusturice "Na mliječnom putu" biće premijerno prikazan u glavnom takmičarskom programu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, koji se održava od 31. avgusta do 10. septembra.
Magazin "Variety" piše da 73. izdanje prestižnog venecijanskog festivala donosi drame Mela Gibsona, Toma Forda, Pabla Lorena, Dejmijana Šazela sa glumačkim zvezdama, kao i obećavajuće nove naslove velikih imena svetske kinematografije kao što su Emir Kusturica, Fransoa Ozon i Vim Venders.
 
"Na mliječnom putu" je, navodi "Variety", epska avantura u kojoj Kusturica igra čoveka u tri različita perioda života, a u filmu glumi i slavna Monika Beluči. List podseća da je dugoočekivano ostvarenje prvi igrani dugometražni film Emira Kusturice od "Zaveta" iz 2007. godine koji je premijeru imao na Filmskom festivalu u Kanu.
 
U konkurenciji za Zlatnog lava biće i Fordov triler "Nocturnal Animals" u kome igraju Ejmi Adams i Džejk Gilenhal, zatim "Jackie" Pabla Lorena o Džeki Kenedi Onazis, "Arrival" Denisa Viljenueve sa takođe Ejmi Adams.
 
Dejmijan Šazel predstaviće film "La La land", omaž zlatnom dobu američkog mjuzikla u kome igraju Rajan Gosling i Ema Stoun, Terens Malik se vraća na Lido sa dokumentarcem "Voyage of Time" u kojem slavi univerzum, a narator je Kejt Blanšet.
 
Džim Keri i Kijanu Rivs igraju u filmu "The Bad Batch" u režiji iransko-američke rediteljke Ane Lili Amirpur, koji je takođe u konkurenciji za Zlatnog lava, kao i "The Light Between Oceans" reditelja Dereka Cianfransa u kome glavne uloge tumače Majkl Fasbender, Alisia Vikander i Rejčel Vajs.
 
Venders na Mostru dolazi sa 3D dramom "The Beautiful Days of Aranjuez" zanovanoj na komadu "Wings of Desire" čiji je koautor Peter Handke. U glavnom takmičarskom programu su i "Frantz" Fransoa Ozona, "Une Vie" Stefana Brizea, drama "Paradise" Andreja Končalovskog, "Brimstone" holandskog reditelja Martina Kolhovena.
 
Van konkurencije biće prikazan film "Hacksaw Ridge" Mela Gibsona sa Endrjuom Garfildom u ulozi vojnog lekara koji nikad nije nosio pištolj tokom Drugog svetskog rata, rimejk čuvenog vesterna "The Magnificent Seven" koji režira Antoine Fuqua, drama o boksu "The Bleeder" u režiji Filipa Falardea.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.