Projekcije filmova Milene Dravić u Jugoslovenskoj kinoteci

Povodom smrti dive jugoslovenskog glumišta publika će u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke imati priliku da pogleda "WR Misterije organizma", Dušana Makavejeva iz 1971. godine, najavili su iz Jugoslovenske kinoteke.
Već sutra u 18 časova, gledaoci će moći da pogledaju film "Prekobrojna", Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 ostvarenje "Poseban tretman", Gorana Paskaljevića iz 1980. godine za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.
 
Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.
 
Od 1. do 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: "Vrata ostaju otvorena", "Čovek nije tica", "Hasanaginica", "Devojka", "Rondo", "Nije lako sa muškarcima", "Sutjeska"... i mnogi drugi.
 
Knjiga žalosti biće otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci, večeras od 18 časova, pred početak projekcije filma "WR Misterije organizma". Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8 časova ujutru do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa.
 
Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci. 
 
Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je sinoć u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 78. godini.  Jedna je od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali.
 
Vest o njenoj smrti prenose svi balkanski mediji. Biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, pored decenijskog pаrtnerа u profesionаlnom i privаtnom životu Drаgаnа Gаge Nikolićа.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.