Dve Hemingvejeve priče biće objavljene sledeće godine

Dve priče Ernesta Hemingveja napisane sredinom 50-ih godina, koje su do sada retko viđene, biće objavljene sledeće godine.
Direktor Hemingvejovog literarnog imanja Majkl Katakis rekao je da će priče "The Monument" i "Indian Country and the White Army" biti uključene u specijalno reizdanje klasika "Za kim zvona zvone".
 
"For Whom the Bell Tolls: The Hemingway Library Edition" trebalo bi da izađe na leto 2019.
 
Katakis, čija knjiga "Ernest Hemingway: Artifacts from a Life" izlazi ove nedelje, već je nadzirao brojne posthumne projekte. On je radio u koordinaciji s piščevim sinom Patrikom Hemingvejem na reizdanju "Pokretnog praznika", "Zelenih bregova Afrike" i drugim knjigama, zajedno s kontroverznim objavljivanjem "True at First Light" koju Hemingvej nije završio kada se ubio 1961.
 
"Već dugo razgovaram s Patrikom i uvek postavljamo isto pitanje - postoji li razlog da ovo bude objavljeno?", rekao je Katakis. On je odbio da komentariše zašto će biti objavljene dve priče iz 50-ih, koje su deo Zbirke Ernesta Hemingveja u Biblioteci Džona F. Kenedija u Bostonu. 
 
Hemingvej je napisao pet priča 1956, o vremenu dok je bio izveštač i učesnik Drugog svetskog rata. On je svom izdavaču Čarslu Skribneru rekao da te priče verovatno treba da budu objavljene posle njegove smrti zato što su "pomalo šokante" i bave se "neregularnim trupama i borbama i ljudima koji su zaista ubijali ljude". Jedna do tih priča "Black Ass at the Crossroads" objavljena je prošle godine. Druga "The Bubble Reputation" zasad neće biti objavljena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.