Slobodan Savić selektor "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine"

Dugogodišnji pozorišni kritičar Slobodan Savić, izabran je za selektora 69. "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine", najstarijeg pozorišnog festivala u Srbiji.
Slobodan Savić selektor "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine"
Foto: Pixabay
Savić je autor, pozorišni kritičar, novinar. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. 
 
Osim na programima radija i televizije, autorske tekstove, kritike, kolumne i feljtone objavljivao je u vodećim domaćim novinama, magazinima i časopisima. 
 
Kritiku i kratku prozu objavljivao u Književnoj reči, Književnim novinama, književnim almanasima, a novinske tekstove, kritike, kolumne i feljtone u vodećim domaćim novinama, magazinima i časopisima kao što su Politika, NIN, Duga, Intervju, Ilustrovana Politika, Blic, Glas javnosti, Evropa... Kao student bio je urednik književnog časopisa Znak, književni kritičar Studenta i novinar Radio Indeksa 202. 
 
 
Od 2002. godine je autor-urednik u Kulturno-umetničkom programu Televizije Srbije, pokretač i autor kultnog serijala Čitanje pozorišta. Autor i urednik hronika najznačajnijih domaćih pozorišnih festivala i brojnih dokumentarnih TV emisija i TV feljtona. 
 
Od 1989. do 2002. godine novinar, urednik i Odgovorni urednik Redakcije za kulturu Radio Beograda 2. Pokretač i autor tok-šou programa Radio parlament, serijala o pozorištu Prepoznavanje. Autor i urednik brojnih emisija i serijala iz oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva na televiziji i radiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.