Putin: Rep muziku u Rusiji treba kontrolisati, a ne zabranjivati

Zabrinut zbog sve veće popularnosti repa među ruskom omladinom, predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od zvaničnika u resoru kulture da razviju sredstva kontrole, umesto zabrane te popularne muzike.
Putin: Rep muziku u Rusiji treba kontrolisati, a ne zabranjivati
Foto: Pixabay
Na današnjem sastanku s kulturnim savetnicima u Kremlju, Putin je rekao da će pokušaji da se izvođačima zabrani nastup imati negativan efekat i ojačati njihovu popularnost, prenosi Asošiejted pres.
 
"Ako je to nemoguće zaustaviti, onda moramo da upravljamo i usmeravamo", rekao je predsednik Rusije.
 
Naveo je da je "rep zasnovan na tri stuba: seksu, drogama i protestu" i dodao da je "to put ka degradaciji nacije".
 
Putin je kazao da je "propagiranje narkotika" gore od psovanja.
 
Njegovi komentari su usledili u vreme ruskih mera protiv savremene muzike koje su podsetile na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena.
 
Nastupi desetak repera nedavno su otkazani u Rusiji, posle upozorenja zvaničnika da takva muzika promoviše pogrešne vrednosti, a najmanje tri muzičara su pritvorena. Rep je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti.
  • mikule

    04.04.2019 15:41
    u moje vreme...i sad
    Nekada davno u Jugoslaviji postojala je izuzetno jaka cenzura, ali je ipak na kraju sve propalo, tako da ti nikakva cenzura ne garantuje apsolutno ništa.

    Treba od malena edukovati decu u školama o dejstvu narkotika i alkohola i posledicama narkomanije/alkoholizma pa će sami shvatiti da je to siguran put u propast.

    Cenzura je samo guranje djubreta pod tepih, kad se sve ubuđa i krene da smrdi nećeš ga nikada više očistiti.
  • kek

    16.12.2018 20:40
    @Y

    Nesto si pomesao. Postojanje odredjenih kriterijuma pri odabiru programa koji ce se emitovati nije nikakva cenzura. Problem je sto su kod nas ti kriterijumi ili niski ili se baziraju na iskljucivo na gledanosti, dok potpuno zapostavljaju kvalitet.
  • Mastodont

    16.12.2018 13:48
    @Y

    Sumanuto mešanje potpuno različitih stvari - neemitovanja degutantnih emisija na nacionalnim kanalima i pokušaja zabrane izvođenja jednog celog muzičkog žanra. To dobiješ kada neuke prostačine izvuku praziluk iz zadnjice i njime počnu da udaraju po tastaturi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.