Na ovogodišnjem Belefu 12 predstava, jedna će se igrati i na groblju

Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica najavio je u Skupštini Beograda 12 predstava koje će biti izvedene na Bitefu, uz poruku da će ove godine festival dati društvu jednu optimističku poruku kroz odabir slogana koji glasi "Počnimo ljubav ispočetka".
Na ovogodišnjem Belefu 12 predstava, jedna će se igrati i na groblju
Foto: Pixabay
"Slogan 'Počnimo ljubav ispočetka', koji zvuči optimistički, jeste naziv šlagera koji je najpoznatiji u izvedbi Beti Đorđević, trudićemo da to postignemo, da on bude 'ishodište' glavnog programa ovogodišnjeg Bitefa", kazao je Medenica. 
 
On je rekao da će kroz pozorišne forme ovogodišnji Bitef pokušati da obnovi humanističke vrednosti na kojima bi trebalo društvo i zajednica da se zasnivaju, na "dodiru, podršci, solidarnosti, empatiji i ljubavi". Medenica je istakao da Bitef nije regionalni ili evropski festival, već svetski. 
 
Na festivalu će biti izvedene dve predstave iz Srbije, "Zašto je poludeo G. R?" u režiji Boba Jelčića, a u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta i komad po motivima francuskog dramaturga Molijera "Tartif" autora i reditelja Igora Vuka Torbice, a u izvedbi Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.
 
Predstava "Beograd na daljnski" izvodiće se dva puta dnevno tokom trajanja festivala na lokacijama širom Beograda, uključujući i Novo groblje. 
 
Na završnom takmičarskom danu, 26. septembra, biće izvedene dve predstave, "Retke ptice" francuskog teatra "Vuk za čoveka" i "Pozvani" belgijskog teatra "Ultima Veza". 
 
Ovogodišnji Bitef pod nazivom "Počnimo ljubav ispočetka" otvara se 17. septembra i trajaće do 26. septembra.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.