Marti Bereš glavna rola u mađarskom filmu "Ovako si savršen/a"

"Ovako si savršen/a" naslov je mađarskog filma u kojem će glavnu ulogu igrati naša glumica Marta Bereš, ovogodišnja laureatkinja Sterijine nagrade (za ulogu Hasanaginice u istoimenoj predstavi) i svakako jedna od najboljih glumica u regionu.
Marti Bereš glavna rola u mađarskom filmu "Ovako si savršen/a"
Foto: 021.rs
Martu Bereš 021.rs zatiče na Festivalu evropskog filma na Paliću, gde je članica međunarodnog žirija u kojem su još: Tom Burke, Aleš Pavlin, Sajlas Cumerkas i Lorens Tuli.
 
"Radnja se dešava danas, u Budimpešti. Prati život dva netalentovana pisca koji su na različit način netalentovani. Moj lik je vrlo uspešna žena, self help spisateljica, ali strašno netalentovana i banalna. Drugog pisca igra izuzetni mađarski glumac Erne Fekete, za mene lično jedan od najvećih glumaca i mojih idola. Igra neuspešnog intelektualca, pisca koga niko ne čita iako on smatra da je pravi umetnik i ozbiljan pisac. Još kao studentkinja u Budimpešti divila sam se onom što radi, kasnije sam sa njim igrala u Budimpešti, u "Otelu". Bila sam Dezdemona, a on Jago. U tom smislu, za mene je ovo bilo ostvarenje sna, tim pre što sam ulogu dobila posle niza 'ne' na brojnim audicijama. Naime, kada sam otišla iz pozorišta 'Deže Kostolanji', postala sam slobodni umetnik koji ide na audicije. Na osam u nizu kao odgovor sam dobila 'ne' i onda sam rekla sebi: 'Marta, do kraja decembra ove godine ima da nanižeš 20 'ne'! Međutim, naredni odgovor bila je upravo ova uloga", kaže Bereš.
 
Film režira Peter Varšič. Snimaće se u Budimpešti od 5. avgusta do 18. septembra.
 
Premijera bi trebalo da bude narednog leta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.