Bogdan Diklić dobitnik nagrade "Živojin Žika Pavlović"

Dobitnik nagrade "Živojin Žika Pavlović" Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE je glumac Bogdan Diklić, saopštili su danas organizatori.
Festival će se održati od 17. do 21. septembra u Leskovcu, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra.
 
Organizatori su u saopštenju ocenili da je Diklić ostavio značajan trag u promociji regionalne kinematografije u svetu i time zaslužio priznanje festivala.
 
Diklić je izjavio da mu je velika čast što je dobitnik nagrade i da sebe ne smatra jedinim zaslužnim za to priznanje.
 
"Sebe doživljavam kao predstavnika svih reditelja, scenarista, kolega sa kojima sam zajedno igrao u svim scenama, 'izaslanikom' svih scenografa, direktora fotografije, kostimografa, garderobera, klapera, vozača...svih onih koji su zajedno sa mnom bili 44 godine u istom poslu", rekao je Diklić, navodi se u saopštenju. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.