Tihomiru Staniću pripao Gran pri Naisa

Glavna nagrada, Gran pri Naisa na 54. Filmskim susretima u Nišu za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Tihomiru Staniću za ulogu Dagija u filmu "Delirijum tremens".
"Pozdravlja vas Goran Marković, glumačko dete i reditelj filma. Ovu nagradu posvećujem stanovnicima sela Rakita koji se bore za naše reke i planine. Hvala vam", poručio je Stanić.
 
Nagrada za najbolju žensku ulogu "Carica Teodora" pripala je Nataši Ninković koja je priznanje posvetila preminulom Nebojši Glogovcu. Ovaj umetnik bi 30. avgusta, kada su uručene nagrade, napunio 50 godina.
 
"Obeležio je naše živote i zato nagradu poklanjam njemu. Ne verujem u slučajnosti", rekla je Nataša Ninković kroz suze.
 
Statuetu "Car Konstantin" podigao je Sergej Trifunović za ulogu Baneta u filmu "Ajvar". I on je svoje priznanje posvetio Nebojši Gogovcu.
 
Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je glumica Snežana Bogdanović, dok je Marko Baćević poneo nagradu za izuzetnu mušku ulogu za ulogu u filmu "Šavovi".
 
Najbolje epizodne uloge ostvarili su Vesna Čipčić i Radovan Vujović.
 
Najbolji debitant je Milan Kolak iz filma "Kralj Petar prvi".
 
Po treći put je dodeljena nagrada za najkomičniju ulogu "Milorad Mandić Manda", a nju je ovog puta dobio Vlasta Velisavljević (94).
 
"Strašno mi je drago što sam upoznao tako divnog čoveka kao što je Manda. I njegovu suprugu svakako. Dugo ću biti srećan zbog toga", rekao je Velisavljević, protagonista filma "Taksi bluz".
 
U žiriju su bili glumci Nela Mihajlović, Goran Radaković i Tamara Aleksić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.