Višetonske bele lepotice na polju lavande u Tamjanici

Do kraja septembra na specijalnom kamenu nabavljenom iz Prilepa stvaraju skulptori iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.
Kuća umetnika Pigmalion domaćin je prve Međunarodne radionice skulptura Pigmalion 2019. koja je ovih dana počela u selu Tamnjanica kod Bele Palanke.
 
Tronedeljnu radionicu koja okuplja skulptore Petra Hranuelija iz Zagreba, Božu Terzića iz Beograda, Nikolu Smilkova iz Štipa i Juru Markotu iz Slovenije, na potezu između Stare i Suve planine, organizuje Slovenac Gorazd Ćuk. 
 
Kamen u kojem radi Jure Markot teži dve tone, Nikola Smilkov radi u kamenu teškom skoro tri tone, a mermer u kojem radi selektor susreta Petar Hranueli težak je gotovo 4,5 tona. Kamen je došao iz Makedonije, odakle dolazi Nikola Smilkov, dvostruki dobitnik prve nagrade Udruženja likovnih umetnika Makedonije.
 
Radovi će krajem septembra biti izloženi usred polja lavande u Tamjanici.
  • Светозар Милетић

    28.09.2019 21:58
    Свака част на труду!! Требало је све то организовати и донети.
    Надам се само да се нико од њих неће заљубити у створна дела :-)
  • Светозар Милетић

    28.09.2019 21:37
    Свака част на труду!! Требало је све то организовати и донети.
    Надам се само да се нико од њих неће заљубити у створна дела :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.