Šerbedžiji nagrada na "Danima Zorana Radmilovića"

Rade Šerbedžija dobitnik je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 28. pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, za ulogu Džordža u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" po tekstu Edvarda Olbija, u režiji Lenke Udovički i produkciji kazališta "Ulišes", Brioni, i Beogradskog dramskog pozorišta.
Žiri u sastavu Nebojša Bradić, Duško Ljuština i Miroslav Radonjić, istoj predstavi dodelio je i Nagradu za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović".
 
Obrazlažući nagradu, Nebojša Bradić je sinoć, na završetku festivala, istakao da "virtuozna i suptilna, pročišćena do suštine, glumačka igra Radeta Šerbedžije duboko promišlja društvo i svet u kome živimo i umiremo".
 
Laureat Šerbedžija putem video linka zahvalio se, kako je istakao, "na veličanstvenoj nagradi koja nosi ime njegovog prijatelja, jednog od najvećih glumaca na ovim našim prostorima, Zorana Radmilovića Zokija". 
 
Najbolja predstava po izboru publike, s prosečnom ocenom 9,54 je predstava "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana u režiji Kokana Mladenovića, u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.