Održana komemoracija povodom smrti Nede Arnerić

U Jugoslovenskoj kinoteci održan je komemorativni skup povodom smrti proslavljene glumice Nede Arnerić.
Glumac Feđa Stojanović rekao je da je njen način ophođenja bio toliko fin, da je potpuno odudarao od sredine u kojoj živimo.
 
Na skupu su govorili njeni prijatelji i kolege, a najavljeno je da će u okviru ovogodišnjeg festivala FEST biti prikazana i retrospektiva stvaralaštva Nede Arnerić.
 
"Teško će mi biti da prihvatim da više nećemo zajedno stati na scenu, a i večeras je trebalo da zajedno budemo na sceni. Uvek si bila tu, a i nisi bila tu. Tiho bi se ušunjala u pozorište, bife, garderobu, šminkernicu, pa i na scenu. A na sceni bi postala glasna, konačno se pustila i otvorila skroz", rekla je o preminuloj koleginici glumica Elizabeta Đorevska.
 
Glumac Feđa Stojanović rekao je da je Neda bila vredna, profesionalna i prava dama sa velikim slovom "D".
 
"Njen način ophođenja je bio toliko fin, gospodski, uglađen, da je potpuno odudarao od sredine u kojoj živimo", kazao je Stojanović.
 
Neda Arnerić će biti kremirana, a njena urna će biti položena u Aleju zaslužnih građana. Ispraćaj za komemoraciju je u subotu 18. januara, u 16.30h na Novom groblju.
 
Čuvena srpska glumica preminula je 10. januara, u 67. godini života.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.