Prodat Džeksonov portret, cena nepoznata

Portret Majkla Džeksona, rad Endija Vorhola, prodat je u utorak uveče ali galerija koja je obavila prodaju nije htela da saopšti ni cenu ni ime kupca. Navedeno je samo da je reč o "milionima". Portret dimenzija 76 sa 66 centimetara na kojem je osmehnuti Džekson prikazan u crvenoj jakni kakvu je nosio u vreme snimanja albuma "Thriller" 1980-ih, prodat je preko galerije Vered u Ist Hemptonu, u državi Njujork.

Na aukciji, koja je završena u 2 sata posle ponoći po centralno evropskom vremenu, kupci su se nadmetali onlajn, telefonom i u samoj galeriji.

Za kupca koji je želeo da ostane anoniman samo je rečeno da je privatni kolekcionar. Džeksonov portret na prodaju je, posle pevačeve iznenadne smrti 25. juna, ponudila osoba koja je tu sliku kupila na aukciji kod Sotbija u maju, za 278.500 dolara.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.