Marta Bereš u predstavi "Dabogda te majka rodila" u Ateljeu 212

Marta Bereš, jedna od najboljih vojvođanskih glumica "uskočila je" ovih dana u predstavu "Dabogda te majka rodila" Ateljea 212, koju, inspirisana istoimenim romanom Vedrane Rudan, režira Tanja Mandić Rigonat, čija je premijera zakazana za 13. mart u Ateljeu 212.
Marta Bereš u predstavi "Dabogda te majka rodila" u Ateljeu 212
Foto: 021.rs
Sama rediteljka dramatizovala je roman.
 
Bereš če igrati ćerku Svetlani Bojković, a u ovu ulogu "uskočila je" umesto glumice Radmile Tomović. Uz njih dve na sceni su još i Jovana Stojiljković, Dara Džokić, Branka Šelić, Isidora Minić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Ljiljana Stjepanović i Feđa Stojanović.
 
Ovo je druga saradnja spisteljice Rudan i rediteljke Rigonat. Prva, vrlo uspešna, bila je na samom početku karijere književnice koja svojim ubojitim perom obara s nogu ceo region. "Uho, grlo, nož" bila je jedna od najboljih predstava na srpskim scenama 2003. godine, kada je premijerno igrana u istom teatru. 
 
"Dabogda te majka rodila" je delikatno razmišljanje o žrtvarama porodičnog nasilja i njihovim potrebama da se oslobode tog tereta...  
 
To je priča o odnosu žene u zrelim godinama i njene majke koju je smestila u starački dom. Odnos majke i kćerke odvajkada je vrlo zaoštren, protkan istovremeno osećanjem odgovornosti, kajanja i krivice. Kćerka se neprekidno propituje gde su granice ljubavi i tolerancije...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.