Film "Otac" dobio dve nagrade na festivalu u Berlinu

Ekumenski žiri na Filmskom festivalu u Berlinu odlučio je da najboljim u programu "Panorama" proglasi film "Otac" u režiji Srdana Golubovića, saopštio je Filmski centar Srbije.
Film "Otac" imao je svetsku premijeru 22. februara u okviru "Panorame", zvaničnog programa 70. izdanja Berlinskog filmskog festivala, a sinoć je imao svoju nacionalnu premijeru na otvaranju 48. FEST-a.
 
Nagrade ekumenskog žirija, koji okuplja stručna lica evanđelističke i katoličke crkve, dodeljuju se filmovima koji senzibilizuju gledaoce za duhovne, ljudske i društvene vrednosti. Golubović je 2013. godine dobio nagradu Ekumenskog žirija i za film "Krugovi". Film "Otac" je osvojio i Nagradu publike, koja se po 22. put dodeljuje najbolje ocenjenom filmu u selekciji "Panorama".
 
Ova nagrada se dodeljuje od 1999. godine - tokom trajanja Berlinala, gledaoci su u prilici da ocene filmove u okviru programa "Panorama" (ove godine ih je bilo 36), a film sa najvišom prosečnom ocenom dobija prestižnu nagradu. Ove godine u igranoj konkurenciji najvišu prosečnu ocenu je imao naš predstavnik, film "Otac". Zvanična dodela ove prestižne nagrade je zakazana za 1. mart 2020. godine.
 
Novi Golubovićev film nastao je kao koprodukcija Srbije, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, i uz podršku Filmskog centra Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.