VIDEO: Objavljen snimak krađe Van Gogove slike iz muzeja zatvorenog zbog vanrednog stanja

Slika Vinsenta Van Goga "Prolećna bašta", ukradena je 30. marta iz muzeja Singer Laren u Holandiji, a sada je objavljen snimak sigurnosnih kamera koje su zabeležile taj događaj.
Holandska emisija koja se bavi rešavanjem stvarnih zločina objavila je snimak na kojem se vidi kako lopov maljem razbija ojačana staklena vrata muzeja tokom ranih jutarnjih sati 30. marta. Kasnije se vidi kako istrčava kroz suvenirnicu noseći skupocenu sliku Van Goga u jednoj ruci, a malj u drugoj.
 
Kako holandski mediji pišu, policija se nada da će javno prikazivanje ovog snimka pomoći u pronalaženju lopova koji je ukrao sliku iz Singer Laren muzeja, dok je on bio zatvoren zbog venrednih mera.
 
Za sada niko nije uhapšen, a slika koja je bila na pozajmici iz Groninger muzeja još nije nađena.
 
Iz policije ističu da je snimak doprineo masovnom javljanju ljudi, a dodali su i da nisu sigurni da je lopov radio sam ili je imao pomoć, jer se jasno vidi i beli kombi ispred muzeja.
 
Direktor Singer Laren muzeja Evert Van Os saopštio je da objavljeni snimak ne prikazuje celokupan tok pljačke i štetu koju je lopov naneo.
 
"Lopov je razvalio nekoliko vrata i prošao kroz nekoliko nivoa zaštite koje su muzeju predložili eksperti", rekao je Van Os i dodao da objavljeni snimak ne daje realnu sliku o merama sigurnosti koje je muzej preduzeo da zaštiti vredne umetnine.
 
  • naučnik

    23.04.2020 08:12
    mnogo su krali kroz vekove
    Kako radili i rade, ništa čudno.Sve države stvorene na krađi, nepravdi, dođe crni petak u četvrtak, nije bitno kada, samo dođe.Mora i od njih neko da drpi nešto.Žalosno i tužno, kakav je svet koji samo da bude glavni, barem babaserama u javnim klozetima, pardon WC/00.Uh, umorih se. Uskoro odjavljujem mobilni, TV, internet. Kažu deca kako onda kontaktirati, a pre 50godina, slale se poštanske karte.Trebalo 15 dana da prevale 70km i to iz sela u grad.Nije ni tada bilo idealno.Ali nekako obično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.