Otvoren konkurs za prijave radova za 18. Filmski front

Međunarodni festival kratkometražnog filma, "Filmski front", koji se ove godine održava pod sloganom "Nema nade, samo dobri filmovi" otvara konkurs za stvaraoce kratkometražnih filmova iz celog sveta.
Prijave su otvorene za dve takmičarske selekcije: Međunarodna i Srbija/region.
 
Ovogodišnji konkurs za slanje prijava će biti otvoren od 15. maja do 31. avgusta, a festival će uzeti u obzir filmove koji su eksperimentalni, igrani, animirani i dokumentarni, koji su premijerno prikazani posle 1. januara 2019. godine i čije trajanje ne prelazi 30 minuta.
 
Prijavljivanje na festival je moguće preko platforme FilmFreeway, a sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala OVDE.
 
"Ovogodišnje izdanje Filmskog fronta dočekujemo u specifičnim uslovima. U situaciji kada niko pouzdano ne može da kaže da li je pandemija gotova i da li će biti moguće festival održati u planiranom obimu, mogli bi samo da se nadamo da će sve biti u redu. Mogli bi, ali nada nije dovoljna. Umesto nade, mi ćemo uraditi sve da festivala bude. Budite deo ovogodišnjeg Fronta. Tražimo filmove koji podstiču na akciju, nude rešenja, i koji su, naravno, dobri", ističe selektor festivala Filip Markovinović.
 
Osamnaesto izdanje festivala Filmski front održaće se oktobru, a posetiocima će ponuditi selekciju festivala koja neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, daje prednost eksperimentu i filmovima koji imaju težnju da pomere granice filmskog jezika.
 
Primarni cilj festivala je i ove godine afirmacija mladih filmskih autora i kratke forme sa akcentom na filmove iz Srbije i regiona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.