Najveća izložba Rafaelovih dela se ponovo otvara 2. juna

mpozantna izložba remek-dela renesansnog umetnika Rafaela Santija ponovno će biti otvorena 2. juna u u rimskom Kvirinalu, na dan kada je trebalo da bude zatvorena.
Izložba je prvobitno otvorena 6. marta, ali je samo tri dana posle toga Italija zbog širenja virusa korona morala da donese oštrije mere, te je i ova grandiozna izložba morala da bude zatvorena.
 
Organizatori su saopštili da ljubitelji umetnosti mogu od 2. juna do 30. avgusta da vide oko 200 slika, crteža i drugih radova u rimskom Kvirinalu (Scuderie del Quirinale).
 
Dela za ovu izložbu pozajmili su i muzeji Luvr, Prado, Nacionalna galerija iz Vašingtona, londonska Nacionalna galerija, i naravno Galerija Ufici iz Firence, koja je organizator ove spektakularne postavke. Mnoga dela su po prvi put od umetnikove smrti ponovo u Rimu.
 
Izložba Rafaelovih dela, koja je organizovana u okviru obeležavanja 500 godina od smrti jednog od najvećih umetnika italijanske renesanse, biće otvorena do kasno u noć kako bi se smanjili rizici od stvaranja gužvi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.