Luvr ponovo otvara vrata za posetioce, obavezno nošenje maski

Najposećeniji muzej na svetu, pariski Luvr, ponovo otvara svoja vrata u ponedeljak, ali sa određenim ograničenjima zbog koronavirusa, a pojedini delovi kompleksa će i dalje ostati zatvoreni za posetioce.
Luvr ponovo otvara vrata za posetioce, obavezno nošenje maski
Foto: Pixabay
Luvr je zatvoren još 13. marta što je muzeju do sada donelo više od 40 miliona evra gubitka, potvrdio je direktor Žan-Luk Martinez.
 
"U najboljem slučaju ćemo imati 20 do 30 odsto posetilaca u odnosu na broj koji smo imali porošlog leta – a to je nekih 4.000 do 10.000 posetilaca dnevno", napominje direktor.
 
Posetioci će, naravno, morati da nose maske, a u Muzeju neće biti uobičajenih "grickalica" i neće biti moguće ostavljanje garderobe pri ulasku, piše Frans 24.
 
Biće obeležene staze po kojima turisti treba da se kreću, kao i mesta za stajanje ispred Mona Lize gde se posetioci najradije fotografišu, a sve s ciljem da se osigura bezbedno rastojanje.
 
Tokom zabrane kretanja i izolacije, Luvr je pojačao svoje prisustvo na društvenim mrežama, a navodno je bio najposećeniji muzej na svetu koga je na Instagramu pratilo više od četiri miliona ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.