VIDEO: "Ludi ljudi" najavljuju "Jučerašnji svet", Zubac i Nešić pevaju pesnike

Novosadski kantautori Miloš Zubac i Nemanja Nešić muzikom su obojili stihove nekih od najvažnijih pesnika ovog regiona.
VIDEO: "Ludi ljudi" najavljuju "Jučerašnji svet", Zubac i Nešić pevaju pesnike
Foto: 021.rs

"Kad je neko srećan, prekrstimo ruke, pravimo se ludi. Kad je neko tužan, grlimo ga, pravimo se ljudi. Kad neko traži pomoć, sliježemo ramenima, pravimo se ludi. Kada nama treba nešto, obećavamo sve, pravimo se ljudi. Kad je neko bolestan, okrećemo glavu, pravimo se ludi. Kad neko umre, previše ga žalimo, pravimo se ljudi.”

Ovim stihovima pesme "Ludi ljudi" Draška Sikimića, pisca čija je knjiga "Čvor na omči" ove godine bila u užem izboru za Ninovu nagradu, najavljen je album "Jučerašnji svet" novosadskog kantautorskog dvojca Miloš Zubac - Nemanja Nešić. Dvostruki album u izdanju Asocijacije gitarista Vojvodine, koji ima 22 pesme, pred publikom će se naći prvih jesenjih dana. 

Među pesnicima čije su stihove muzikom obojili Zubac i Nešić našli su se još i: Tin Ujević, Rade Drainc, Vladislav Petković Dis, Đura Jakšić, Jovan Dučić, Aleksandar Leso Ivanović, Vito Nikolić, Miroslav Antić, Pero Zubac, Duško Trifunović te savremeni pesnici poput Tomislava Domovića, Miloša Zubca i Miloša Galetina.

"Jučerašnji svet" ujedno je i naslov muzičke edicije u kojoj će se, u muzičkom čitanju Nešića i Zubca, naći i ostali veliki pesnici nekadašnjeg jugoslovenskog kulturnog prostora. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.