Bajić: Odlazak Paskaljevića tragedija za svetsku kulturu

Umetnički direktor LIFFE festivala filsmki reditelj Darko Bajić ocenio je da odlazak Gorana Paskaljevića "izuzetan gubitak za sve" i "velika tragedija i za srpsku, evropsku, ali i za svetsku kulturu".

"To je tragedija i za nas koji smo ga poznavali i izuzetno poštovali. On mi je bio prijatelj i ja sam želeo da mu posvetim jučerašnju premijeru. To sam saopštio publici i umesto minuta ćutanja, on je dobio aplauz koji je dugo trajao i koji je predstavljao zahvalnost publike na svim filmovima koje je Goran napravio za nas, a kojih se svi rado sećamo", rekao je danas Bajić na konferenciji za štampu u Leskovcu.

Paskaljević je sinoć, neposredno pre nego što je stigla vest da je preminuo u Parizu u 74. godini, na otvaranju 13. festivala režije LIFFE u Leskovcu proglašen laureatom ovogodišnje nagrade "Živojin Žika Pavlović", a tim povodom priređena je i specijalna projekcija filma paskaljevićevog filma "Uprkos magli".

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE sinoć je otvoren u Narodnom pozorištu Leskovac, a trajaće do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.