Za film o Marku Kraljeviću 32 miliona, projekti Gorana Markovića i Srđana Dragojevića odbijeni

Filmski centar Srbije (FCS) finansiraće filmove Daneta Komljena, Vladimira Tagića, Dejana Zečevića, Zorana Amara i Marka Novakovića.
Za film o Marku Kraljeviću 32 miliona, projekti Gorana Markovića i Srđana Dragojevića odbijeni
Foto: 021.rs
To je odlučila komisija u sastavu: Darko Bajić, Biljana Srbljanović, Srdan Golubović, Svetozar Cvetković i Vladimir Vasiljević, koja je razmatrala 46 predloga.
 
Kao najbolji na konkursu ocenjen je projekat "Linije želje" Daneta Komljena koji je dobio 25 miliona dinara za film, piše Politika.
 
Najviše novca, 32 miliona, dobio je film Dejana Zečevića "Marko Kraljević". Ovo ostvarenje pratiće najvažniji deo života Kraljevića Marka, a komisija ocenjuje da ovaj film ima veliki potencijalni značaj za čitavu domaću kinematografiju.
 
Novac nisu dobili projekti Nikole Đurička, Gorana Markovića, Miroslava Terzića, Slobodana Skerlića, Slobodana Šijana i Srđana Dragojevića.
  • Wuxy

    24.11.2020 01:40
    Ccc
    Sa 25k evra da se snimi film o Marku Kraljevicu???? Sramota ljudi, pa toliko je covek imao u dzepu dukata u svakom trenutku
  • Milica

    22.11.2020 00:39
    Haha
    Srbljanovic odbila Sijana i Markovica...Njoj su vrata odavno zatvorena
  • Sd

    21.11.2020 15:41
    M
    O Marku Kraljevicu jos uvek nije sve razjasnjeno . Jedni ga kuju a drugi pljuju. Bice to ipet ,,pola pije pola u šarcu (šarage) daje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.