"This Is It" zaradio 2,2 miliona dolara

Dokumentarni film posvećen nedavno preminulom kralju popa Majklu Džeksonu već je napravio pravu senzaciju na boks ofisu zaradom od 2,2 miliona dolara za samo jedno veče prikazivanja.

Studio Kolumbija pikčers koji je producirao film, zasnovan na ekskluzivnim snimcima sa proba za 50 rasprodatih koncerata koje je slavni muzičar trebalo da održi u Londonu u okviru svoje svetske turneje, navodi da je nakon premijere u utorak uveče, najpre u Los Anđelesu, a zatim i u bioskopima širom severne Amerike ostvarena zarada od 2,2 miliona dolara.

Podaci koji pristižu iz drugih zemalja u kojima je film počeo da se prikazuje nagoveštavaju odlične finansijske rezultate, ističe se u saopštenju.

Tokom filma, koji traje gotovo dva sata, Džeksonovi obožavaoci mogu da vide svog idola kako sa pevačima i plesačima uvežbava šou s kojim je trebalo da se vrati na svetsku scenu. Kritičari uglavnom daju pozitivne ocene filmu, navodeći da je dostojan omaž zvezdi koja je fascinirala publiku širom sveta svojim plesnim egzibicijama i izvanrednim vokalnim sposobnostima.

Studio planira i da 2010. u prodaju pusti DVD izdanje filma. Premijera filma održana je u utorak 27. oktobra u Los Anđelesu, Londonu, Rio de Žaneiru, Berlinu, Johanesburgu i Seulu.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.