Luka Valjo dobitnik nagrade za najboljeg prevodioca srpske književnosti

Luka Valjo, prevodilac iz Rima, ovogodišnji je dobitnik nagrade Srpskog PEN centra za najboljeg prevodioca srpske književnosti, saopštio je danas Srpski PEN centar.
 Luka Valjo dobitnik nagrade za najboljeg prevodioca srpske književnosti
Foto: Pixabay
Valjo je izdvojen među drugim prevodiocima zbog posvećenog i istrajnog rada u proteklih deset godina na prevođenju dela savremenih srpskih pisaca, a pogotovu dela modernih klasika srpske književnosti, navodi se u saopštenju.
 
Luka Valjo predaje južnoslovenske jezike i književnosti na Odseku za evropske, američke i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Univerziteta Sapjenca u Rimu.
 
Valjo je do sada na italijanski jezik preveo, između ostalog, dela Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Rastka Petrovića, Vladana Desnice i Filipa Davida.
 
Italijanskom prevodiocu nagrada će biti uručena na svečanosti koja će biti održana kada to bude moguće zbog epidemiološke situacije, dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.