Novi strip o Asteriksu i Obeliksu izlazi u oktobru 2021. godine

Trideset deveti strip-album o Asteriksu bi trebalo da izađe 21. oktobra, rekao je scenarista Žan Iv Feri, koji je s crtačem Didijeom Konradom jedan od "očeva" neustrašivog Gala.
Novi strip o Asteriksu i Obeliksu izlazi u oktobru 2021. godine
Foto: Pixabay
U albumu neće biti aluzije na korona virus.
 
"Reč je o albumu u kojem su glavni junaci 'na putu', jer se prošla avantura događala u selu. Asteriks i Obeliks polaze na nesvakidašnje putovanje, u zemlju koja danas ne postoji kao takva. Svaki album je malen korak ka uvođenju nečeg novog. A Obeliks nastavlja svoj polagani psihološki rast", rekao je scenarista za francuski nedeljnik.
 
Odgovarajući na pitanje može li se još poigravati stereotipima o zemlji u koju putuju, kao što je to obično činio u crtanom filmu o Asteriksu i Obeliksu, Feri je priznao da je to danas mnogo teže.
 
"U šezdesetim godinama Albert Uderzo i Rene Gošini mogli su da ismejavaju strance, crtaju Engleze sa njihovim velikim zubima i Grke sa njihovim profilom. Atmosfera je bila prijateljska. Danas skoro da moramo da imamo leksikon na stolu da bismo znali sa čime imamo pravo da se šalimo", rekao je.
 
Od 2013. junaci, koje su pre 61 godinu izmislili Rene Gošini i Albert Uderzo (prvi je umro u 1977. godine, drugi prošle godine), imaju pustolovine u selu i na putu.
 
Autori su odoleli porivu da se pozabave pandemijom korona virusa, o čemu bi "bilo zanimljivo progovoriti", rekao je Feri.
 
"Epidemija je tužna tema, puna teskobe. Bolje je smejati se drugim stvarima i poželeti da nakon izlaska albuma napokon završimo s tim", istakao je Feri, pa priznao da su nekim sitnicama ipak aludirali na kovid-19, pa je čarobni magični napitak u novom albumu nalik vakcini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.