Preminula Mira Furlan

Glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini.
Vest o smrti objavljena je na njenom zvaničnom sajtu i Tviter nalogu.
 
Večernji list je objavio da je glumica duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila, koji joj je preneo zaraženi komarac. Poslednjih nekoliko meseci bila je u teškom stanju i borila se za život.
 
Mira Furlan je rođena u Zagrebu 1955. godine. Bila je članica Hrvatskog narodnog kazališta, a pamte se njene uloge u filmovima Otac na službenom putu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje, Lepota poroka...
 
Hrvatski mediji su je početkom devedesetih optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom. Nakon što je dobila otkaz u HNK, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.
 
U Ameriku je otišla 1991. godine, sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem.
 
U Sjedinjenim Državama je, između ostalog, glumila u popularnim TV serijama "Vavilon 5" i "Izgubljeni". U Hrvatsku se vratila 2002. godine, kada je glumila glavnu ulogu u predstavi koju je režirao Rade Šerbedžija. 
 
 
Kreator serije "Vavilon 5", koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vreme imala probleme sa zdravljem.
 
"Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom", napisao je Strazinski.
 
  • Gordan

    24.01.2021 22:09
    Licemerje
    Dok je bila ziva niko je nije fermao. E sad je kasno
  • ,

    23.01.2021 01:24
    o odgovornom načinu života
    sećanjem na to kako je živela i govorila
    @ Petrovic
    žrtva ratne propagande, nije isto kao kad napišeš žrtva mržnje, jer "nisu svi bili isti i nije sve bilo isto, neki su ljudi odgovorni za to što su radili i njih je potrebno pozvati na odgovornost"
    https://www.youtube.com/watch?v=ZP5_7DvIB2w
    slava joj
  • Odbranimo Šodroš

    22.01.2021 21:55
    Večna joj slava
    Pametna, talentovana, prelepa, nadasve karakterna... prerano otišla. Večna joj slava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.