Odlazak velike glumice: Javnost se oprašta od Mire Furlan

Glumica Mira Furlan napustila nas je u 65. godini života, a vest o smrti voljene glumice pogodila je mnoge ljude.
Javnost je počela na društvenim mrežama da se oprašta od poznate glumice. 
 
 
Pisac Dejan Tiago Stanković prisetio se momenta kada se puštala restaurirana kopija filma "Lepota poroka" Živka Nikolića, u kojoj je Mira Furlan odigrala jednu od svojih najupečatljivih uloga. Stanković piše kako je publika imala priliku da vidi film u "pravom pravcatom koloru, kao 1986, kada je film snimljen".
 
"Došli su na projekciju Mira Banjac, Petar Božović, pričali dogodovštine sa snimanja. Ne sećam se da li sam taj film ikada i gledao u bioskopu, iako pola znam napamet. 'S kakvim sam ja međedom život proveo, kukala mi majka.' I tek kad publika u mraku unapred šapuće replike, tad shvatiš o kakvom su kultnom filmu radi. U 'Lepoti poroka' zateklo me nešto što sam već bio znao, ali sam smeo sa uma - a to je - koliko je lepa Mira Furlan, onako u narodnoj nošnji i mrkim nausnicama, kao lutka iz Narodne radinosti. Tek sad, kad je filmu vraćena boja, vidiš koliko su lepe te melanholične, nekad plave, nekad zelene oči", napisao je Dejan Tiago Stanković.
 
 
"Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom", napisao je Majkl Strazinski, tvorac popularne američke serije "Vavilon 5" u kojoj je Mira glumila.
 
 
Dejli ekspres piše kako fanovi tuguju zbog gubitka glumice iz serija "Vavilon 5" i "Izgubljeni". 
 
 
"Po svemu dobrom i lepom ću je pamtiti a najviše po glasu. Toplom, punog duše. Mira Furlan", napisala je jedna od korisnica Tvitera.
 
 
Mira Furlan bila je poznata po svojim stavovima, uvek bivajući na strani potlačenih, te se mnogi od nje opraštaju upravo citirajući njene reči.
 
 
"Panični strah od žena je ujedno i izvor nasilja prema ženama koje obeležava ove prostore", naveo je njene reči jedan od korisnika društvenih mreža.
 
  • zaista divna

    22.01.2021 10:23
    Divna osoba, svet je za toliko postao lošije mesto.
    Odlična glumica, ali pre svega dobra osoba.
  • @Jelena

    22.01.2021 10:03
    Glumica je divna, vanredni talenat, harizma i lepota.
    Samo, nije mi jasno tvoje "ima li kraja svemu ovome". Kraja svemu čemu?
  • Jelena

    22.01.2021 09:03
    Posebna, prelepa, prelepa zena, velika glumica...ima li kraja svemu ovome?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.