Komemoracija Sanji Iliću: Bio je veliki stvaralac i čovek od integriteta

Aleksandar Sanja Ilić bio je svestran kompozitor, svojim muzičkim jezikom znao je da govori i na filmu i na televiziji, pozorištu i na koncertnoj bini, bio je veliki stvaralac, čovek od integriteta, uzor mladima, rečeno je danas na komemoraciji koja je održana u Radio televiziji Srbije (RTS).
Na početku komemoracije prikazan je televizijski omaž Sanji Iliću, a zatim su se minutom ćutanja članovi porodice, prijatelji i kolege oprostili od kompozitora koji je preminuo u 70. godini od posledica kovida-19.
 
Odgovorna urednica muzičke redakcije RTS Silvana Grujić rekla je da je Sanja Ilić, koji je i osnivač grupe Balkanika, za muzički program RTS bio vezan od  početka karijere podjednako u zabavnoj i instrumentalnoj muzici, šou programima, pesmi Evrovizije, primenjenoj mzici, kao i u muzici za TV serije i pozorišne predstave. 
 
Aranžer Slobodan Marković rekao je da je Sanja Ilić bio veoma vredan i neverovatno kreativan.
 
"Stvarao je sa lakoćom, ali i veoma sofisticirano", rekao je Marković i istakao da je "Sanja donosio fantastične pesme" dodavši da je Ilić uvek bio "optimista i pokretačka snaga".
 
Od Sanje Ilića oprostili su se i glumac i reditelj Irfan Mensur, član benda Balkanika Mladen Lukić i reditelj Radoš Bajić, a komemoraciji je prisustvovao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.
 
Sanja Ilić biće sahranjen sutra u krugu porodice. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.