Miodrag Dragičević prvi dobitnik nagrade "Nebojša Glogovac"

Glumcu Miodragu Dragičeviću danas je, povodom Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta, uručena nagrada "Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, koja je ove godine dodeljena prvi put.
Nagrada mu je pripala za ulogu Kaspara u istoimenoj predstavi, za koju je dobio i godišnju nagradu JDP, nagradu za lepotu govora, kao i nagradu "Branka i Mlađa Veselinović" Fondacije JDP za najbolje glumačko ostvarenje na sceni JDP u 2019. i 2020. godini.
 
"Sa ove scene lakše je govoriti tuđe reči, ali šta reći nego hvala. Nagrada koja nosi Nebojšino ime prvi put pripada meni. Imao sam sreće da sam delio kadar sa Glogijem, rekao mi je jednom: 'Dobar si mali, radićemo velike stvari zajedno', a nikad više nismo radili zajedno. Glogi hvala ti što si verovao u mene", poručio je Dragičević nakon uručenja nagrade.
 
Povodom Dana JDP, godišnje nagrade za režiju uručene su Jagošu Markoviću za predstavu "Putujuće pozorište Šopalović" i Milošu Loliću za režiju predstave "Kaspar".
 
Godišnjom nagradom nagrađeni su i glumci Milan Marić, Marko Janketić, Nataša Ninković, Milena Vasić, Predrag Miki Manojlović, Jasna Đuričić, Sanja Marković, Ljubomir Bandović i Anita Mančić.
 
Za originalnu muziku u predstavi "Lorencačo" nagrađena je Anja Đorđević, za kostim u istoj predstavi nagrađena je Mari Marković Milojev, za scenografiju su nagrađeni Gorčin Stojanović za predstavu "Mnogo buke ni oko čega" i Jasmina Holbus za predstavu "Kaspar", dok je Periša Perišić nagrađen za dramaturgiju za predstavu "Kaspar".
 
Godišnje nagrade dobili su i zaposlena u administraciji Ružica Savić, suflerka Dragana Anđelković, šef stolarske radionice Miroslav Korićanin, audio-video tehničar David Žan Mark Srbljin i tehnički producent Dejan Matekal.
 
Prošle godine zbog pandemije nije obeležen Dan JDP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.