Preminula italijanska pevačica Milva

Italijanska pevačica Marija Ilva Bjokati, poznatija kao Milva, umrla je u 82. godini, javili su italijanski mediji, pozivajući se na njenu porodicu.
Preminula italijanska pevačica Milva
Foto: Pixabay (ilustracija)
Milva, koja je godinama bila bolesna, umrla je u petak uveče u Milanu, rekla je njena ćerka.
 
Ona je interpretirala neke od najuspešnijih italijanskih pesama tokom šezdesetih i sedamdesetih godina.
 
"Milva je bila jedna od najintenzivnijih interpretatora italijanske šansone. Njen glas izazivao je intenzivna osećanja", izjavio je italijanski ministar kulture Dario Frančeskini.
 
Rođena 17. jula 1939. u selu Goro u Emiliji Romanji, Milva se pojavila na italijanskoj umetničkoj sceni tokom festivala San Remo 1961. godine, kada je osvojila treće mesto.
 
Njen talenat priznat je daleko van italijanskih granica, posebno u Latinskoj Americi, Španiji, Francuskoj, gde su je poredili sa Edit Pijaf, kao i u Nemačkoj.
 

Teme

milva
  • BB

    24.04.2021 18:44
    Divan glas, klasa
    U mojoj kući se, nekad, govorilo: “peva ko’ Milva” za nekog ko je dobar u tome.
    RIP legendo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.