Snima se "Deset u pola", film o dvojici Sarajlija, njihovim ćevapima i životima

Bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović, u okviru projekta "Sarajevo, grad filma za globalne ekrane", danas je u Sarajevu počeo snimanje svog novog filma pod nazivom "Deset u pola".
Snima se "Deset u pola", film o dvojici Sarajlija, njihovim ćevapima i životima
Foto: Pixabay
Radnja filma se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvaliteta ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promene, saopštio je Sarajevo film festival.
 
U filmu igraju Branko Đurić Đura, Izudin Bajrović, Kerim Čutuna, Helena Vuković, Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.
 
Scenaristi su Danis Tanović i Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Damir Šagolj, snimatelj zvuka Predrag Doder, kostimografkinja Ina Arnautalić, scenografkinja Sanda Popovac.
 
Producenti su Obala art centar, Sarajevo film festival i Turska državna radio-televizija u okviru zajedničkog projekta "Sarajevo, grad filma za globalne ekrane".
 
Taj projekat fokusira se na reditelje iz jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo film festivalu. Tanovićev film je treći u okviru tog projekta, nakon filmova "Dobar dan za posao" (2018) u režiji Martina Turka i filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice.

Teme

FILM

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.