Čuveni dirigent Zubin Mehta 10. jula u Beogradu

Beogradska filharmonija najavljuje koncert sa čuvenim dirigentom Zubinom Mehtom 10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od 20 časova.
Čuveni dirigent Zubin Mehta 10. jula u Beogradu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Događaj godine, ujedno i 10. susret maestra i filharmonijskog orkestra, dugo je planiran i očekivan, a biće u znaku Betovena i Bramsa, navodi se u saopštenju Filharmonije.
 
Uoči dolaska u Beograd, Mehta ističe da je "izuzetno srećan i ponosan što se vraća jednom od najdražih orkestra - Beogradskoj filharmoniji koju poznaje još od davne 1958. godine".
 
Kako je podsetio, "iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju".
 
"Veoma me raduje što je nova koncertna dvorana koju ovaj divan orkestar treba i zaslužuje, napokon postala realnost", izjavio je Mehta.
 
Za ovu priliku Mehta je izabrao Betovenovu Pastoralnu simfoniju i Bramsovu Simfoniju broj jedan, poznatu još i pod nazivom Betovenova "Deseta“.
 
U osamdeset petoj godini života, Mehta je aktivni dirigent nemerljive veličine. Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je više od 60 godina sa nastupima koji su postali istorijski, ističe se u saopštenju Filharmonije.
 
Uvek zagovarajući važnost nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, Mehta je prethodni put predvodio filharmonijski orkestar 2017. godine, kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom u istoriji orkestra.
 
Pamte se brojni nastupi, među kojima i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna - prvu turneju po SAD, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru 2014. godine.
 
Ulaznice za gala koncert u prodaji su od 1. jula i mogu se kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, kao i putem onlajn sistema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.