VIDEO: Ovacije za Zubina Mehtu u Beogradu i iznenađenje za legendarnog dirigenta

Legendarni dirigent Zubin Mehta nastupio je sa orkestrom Beogradske filharmonije na sceni Kolarčeve zadužbine.
VIDEO: Ovacije za Zubina Mehtu u Beogradu i iznenađenje za legendarnog dirigenta
Foto: FoNet (Beogradska filharmonija)
Nastup su propratile desetominutne ovacije beogradske publike.
 
Jedan od najznačajnijih svetskih dirigenata je sa orkestrom Beogradske filharmonije izveo Betovenovu pastoralnu simfoniju i Bramsovu prvu simfoniju.
 
Nakon izvođenja simfonija Betovena i Bramsa, usledilo je iznenađenje za maestra.
 
– Beogradska filharmonija se zahvalila svom voljenom prijatelju na dugogodišnjem prijateljstvu i podršci priredivši mu nesvakidašnje iznenađenje. Na desetine horskih pevača "sakrivenih" u publici počele su da pevaju "He’s a Jolly Good Fellow" – pesmu koja se peva izuzetnim ljudima u posebnim prilikama. Melodiju su filharmoničari nastavili na svojim instrumentima kao i publika u prepunoj dvorani, tako da se Kolarac orio – navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.
 
 
Zubin Mehta je pre više od šest decenija dirigovao na prvom koncertu upravo sa Beogradskom filharmonijom. Sada je deseti put nastupio sa ovim orkestrom, a za Beograd kaže da je grad kojem se uvek rado vraća.
 
Zubin Mehta je inače prvi iz sveta klasične muzike koji ima svoju zvezdu na Bulevaru slavnih.
  • Mile

    11.07.2021 22:48
    Aplauz sve govori
    Bravo maestro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.