FOTO: Policija obavila uviđaj zbog performansa dvoje nagih umetnika

Banjalučka policija obavila je uviđaj pošto joj je prijavljeno da se u izlogu Galerije Plus izvodi performans dvoje nagih umetnika, objavio je portal Srpskainfo.
FOTO: Policija obavila uviđaj zbog performansa dvoje nagih umetnika
Foto: Pixabay (ilustracija)
Performans je, kako se navodi, bio uvod u otvaranje izložbe "Inter/Akcija", koju je organizovao Muzej savremene umetnosti Republike Srpske u saradnji s banjalučkom Akademijom likovnih umetnosti, beogradskim Fakultetom likovnih umetnosti i Odeljenjem za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.
 
"Policija je napravila uviđaj. Da li je bilo anonimnih pritužbi, ne znam, ali mi smo performans završili, uz aplauz", izjavila je direktorka Muzeja savremene umetnosti RS Sarita Vujković.
 
Ona je navela da je izložba otvorena performansom umetnika koji je postdiplomac u Beogradu.
 
 
"To je rad koji korespondira u osnovi sa istorijom umetnosti, u smislu da su naga tela prisutna kroz istoriju umetnosti, od antike do danas, a način kako je izveden aludira na baroknu umetnost i zapravo se bazira na telu kao medijumu za izvođenje umetničkog dela", kazala je Vujković.
  • Pink

    09.08.2021 13:10
    Pink
    Mene samo zanima posto sam glup,kako to narod se buni protiv zadruge,parove i svega toga(naravno i ja to ne podrzavam) a onda dodje neko od njih i kaze gledaj umetnost nas gole tojest prodaje praznu slamu,pa da pitam licemere koga vi veslate kao grozite se bluda,golotinje,nemorala,a vamo veslate narod. Zahvalip bih se kad bi mi neko objasnio ovu pojavu,i zahvalio bih se administraciji ako dozvoli komentar.
  • Sale

    07.08.2021 10:09
    Ovaj performans policije savrseno pokazuje o kakvoj zemlji se radi, kriminalci se bogate na vlasti a kulturi i umetnosti lisice, tuga..
  • Parking servis

    07.08.2021 08:57
    Kome
    Kome objasnjavati umetnost? Marina Abramović se skidala još šezdesetih gola u Beogradu pa nije bilo policije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.