Šerbedžija: Gutović najtalentovaniji glumac moje generaciji, svi su ga obožavali

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Ružni, prljavi, zli", u režiji Lenke Udovički, odigrana je sinoć na Brionima, čime je zatvoren Festival RUTA (Regionalna unija teatara).
Pred samo izvođenje Rade Šerbedžija i reditelj Jug Radivojević su se oprostili od preminulog glumca Milana Laneta Gutovića.
 
Šerbedžija je istakao da je Gutović bio najtalentovaniji glumac njegove generacije.
 
"Lane je bio moja generacija i svi smo znali da je on najtalentovaniji glumac među nama. Obožavali su ga svi. Stariji i mlađi. Bio je božanstven glumac i mogao je mnogo više da ostvari u umetničkom opusu da nije bio zgađen životom koji je živeo", rekao je Šerbedžija publici na Brionima.
 
Radivojević je kazao da je Gutović pripremao dve predstave u prošloj godini koje nažalost nije mogao da završi.
 
"Poslednju ulogu u pozorištu Gutović je imao u predstavi 'Sumrak bogova' Jagoša Markovića u kojoj je umirao na sceni. Ostajemo uskraćeni za izvanrednog čoveka i umetnika za kojeg ne postoji alternacija", kazao je Radivojević.
 
Festival na Brionima je posle posle skoro dve godine pauze, ponovo okupio region, a u narednih godinu dana trebalo bi da bude održan u Skoplju, Podgorici, Beogradu, Ljubljani i Sarajevu.
  • milenko

    27.08.2021 05:51
    :-(((
    Tako je Rade i hvala ti !!. Mnogi dobri ljudi(i umetnici kao :Lane,kao B.Štulić-Azra,kao Balašević,itd itd) su zgadjeni životom koji žive poslednjih 30-ak god. ! ! ! Hvala ti Lane druže naš !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.