Umro glumac Majkl Konstantin, otac u filmu "Moja velika mrsna pravoslavna svadba"

Američki glumac grčkog porekla Majkl Konstantin, otac u hit filmu "Moja velika mrsna pravoslavna svadba", preminuo je u 94. godini, potvrdio je njegov agent.
Kako je naveo, glumac je preminuo 31. avgusta u svom domu u Pensilvaniji.
 
Iako je ostvario brojne uloge tokom duge karijere, Konstantin će ostati upamćen po hit komediji "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" u kojoj je tumačio Grka koji živi u Americi ali tamo ne uspeva da se uklopi. Glumac je, takođe, sin grčkih emigranata.
 
Film iz 2002. godine zaradio je pet miliona dolara, a nastavak iz 2016. skoro 370 miliona na bioskopskim blagajnama širom sveta. Konstantin je reprizirao svoju ulogu u kratkoj seriji snimljenoj na istu temu, a zatim i u nastavku filma, što je bio poslednji put da se pojavio na velikom platnu.
 
Karijeru je započeo na pozorišnoj sceni Njujorka, a bio je poznat televizijski glumac, koji je igrao direktora Simura Kaufmana u komediji "Room 222" koja je emitovana od 1969. do 1974. godine. Za tu ulogu dva puta je nominovan za Emi nagradu, a jednom je to priznanje i osvojio.
 
Prvi film snimio je 1959. - "The Last Mile", a imao je i malu ali značajnu ulogu u "Hazarderu" iz 1961. sa Polom Njumenom u glavnoj ulozi.
 
Od glumca se oprostila njegova filmska "ćerka" Nia Vardalos na Twitteru.
 
"Majkl Konstantin, otac naše filmske porodice i večni prijatelj. Gluma je s njim bila prožeta ljubavlju i zabavom. Uvek ću ceniti ovog čoveka. Dao nam je toliko smeha i sada zaslužuje odmor", napisala je Vardalos.
  • Filmofil

    09.09.2021 18:12
    RIP
    Windex…
    The word “kimono” comes from the greek word “himona” which means “robe”. Himona, kimono… there you go.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.