Otvoren filmski festival "Slobodna zona"

Filmski festival "Slobodna zona" počeo je večeras projekcijom filma "Trougao tuge" u MTS Dvorani, a zvanično ga je proglasio otvorenim hrvatsko-danski glumac Zlatko Burić, jedna od zvezda tog filma.
Otvoren filmski festival "Slobodna zona"
Foto: 021.rs
"Veoma sam radostan što sam večeras ovde i što mogu podeliti sa vama trenutke gledanja filma koji smo zamislili kao jednu gorko-slatku satiru koja grize ovu sadašnjost na onim mestima na kojima boli. Ponosan sam da mi je pripala čast da izgovorim da je festival počeo i da je otvoren", rekao je Burić, proglašavajući 18. festival "Slobodna zona" otvorenim.
Direktor festivala i jedan od selektora Rajko Petrović istakao je da u ovogodišnjem programu ima više od 70 igranih i dokumentarnih filmova, saopštili su orgnizatori.
"Ovo je možda najbolja selekcija koju smo do sada uradili i lepo je što se to poklopilo sa punoletstvom festivala", rekao je Petrović.
 
Prateći program Kompas "Slobodne zone", koji podstiče debatu o temama pokrenutim u pojedinim ostvarenjima, ove godine biće održan u Novom Sadu.
Filmski festival Slobodna zona biće održan do 8. novembra u bioskopima Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, a za publiku iz cele Srbije na platformi KinoKauch deo filmova biće dostupan od 9. do 23. novembra.
 
Ovogodišnji festival podržali su potprogram MEDIA programa Kreativna Evropa, ministarstvo kulture i informisanja, Rekonstrukcija Ženski fond, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Filmski centar Srbije i Francuski institut.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.