Muzej omogućio nudistima da dođu na izložbu goli

Majolov muzej u Parizu sklopio je partnerstvo sa Francuskom federacijom naturista čiji će članovi moći potpuno nagi da prisustvuju njihovoj izložbi "Hiperrealizam".
Izložba sačinjena od trideset živopisnih statua, uglavnom aktova, otvorena je prošle nedelje u "Majolu", koji joj je 13. stanica na šestogodišnjoj turneji započetoj u Muzeju lepih umetnosti u Bilbau. Ranije je gostovala i u Azerbejdžanu, Australiji i Tajvanu, prenosi Euronews Srbija.
Među hiperrealističnim delima su, između ostalih, radovi Tonija Matelija, Ervina Vurma i Sema Džinksa, koji ilustruju kreativni napredak vajanja ljudske figure u poslednjih pedeset godina.
"Ovaj događaj se poklapa sa naturističkim vrednostima. U naturističkom kontekstu, mi se ne 'prikazujemo' i ne razmećemo - mi jednostavno 'jesmo'", navodi se u saopštenju belgijske agencije Tempora koja je organizator izložbe zajedno sa Nemačkim institutom za kulturnu razmenu.
 
Iako je ovo prvi put da će se posetioci "Majola" skinuti na ulazu u muzej, ovo nije prvi put da ova umetnička dela gledaju golišavi ljudi. Prethodno su i galerije u Liježu i Lionu organizovale slične događaje za nudiste.
 
"Osećate da ste deo skulptura. Posetilac više nije nag, on je deo izložbe", ispričao je jedan od ranijih učesnika izložbe za ArtNet.
 
U ponudi se našlo 800 nudističkih karata, koje su prema saopštenju muzeja "rasprodate u rekordnom roku". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.