Benksijev mural o nasilju u porodici postaje deo parka "Dreamland"

Instalacija britanskog uličnog umetnika Benksija, koja je već dva puta delimično uklanjana otkako se prošle nedelje pojavila u britanskom gradu Margejtu, biće premeštena u gradski park "Dreamland".
Benksijev mural o nasilju u porodici postaje deo parka "Dreamland"
Foto: Beta/AP
Mural, nazvan "Maskara za Dan zaljubljenih", posvećen je problemu nasilja u porodici i prikazuje domaćicu iz 1950-ih u kecelji i žutim gumenim rukavicama s masnicom na oku i bez zuba kako gura muškarca u zamrzivač.
Prvi zamrzivač koji je bio deo murala uklonjen je već dva puta u danima nakon što je mural otkriven u Margejtu prošlog utorka. Lokalna vlast objasnila je da ga je uklonila zbog sigurnosti. 
 
Margejtov zabavni park "Dreamland" udomiće delo tako da ostaje "dostupno svima onima koji žele da dođu i uživaju u njemu".
 
U objavi Dreamlanda na Tviteru piše: "Oduševljeni smo što su nas zamolili da ugostimo Benksija, omogućujući da umetničko delo ostane u gradu i dostupno svima onima koji žele da uživaju u njemu u doglednoj budućnosti. Kada sve bude završeno, sve ćemo vas obavestiti."
 
Osvrćući se na uticaj umetnika, izvršni direktor "Dreamland Margatea" Edi Kemsli rekao je da je dolazak najnovijeg Benksijevog dela u Margejt izazvao je pravu pometnju.
 
"Svi u gradu su jako uzbuđeni što je odabrao Margejt kao mesto za svoj najnoviji rad, a činjenica da ističe tako važno pitanje samo ga čini važnijim. Zamislite naše iznenađenje kad smo ovde u Drimlendu dobili poziv s pitanjem da li bismo mogli da ugostimo umetničko delo. Ugrabili smo priliku da osiguramo da delo ostane dostupno i unutar zajednice."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.