Nagrada Američkog udruženja producenata filmu "Sve svuda odjednom"

Komedija "Everything Everywhere All At Once" (Sve svuda odjednom) osvojila je nagradu Američkog udruženja producenata kao najbolji film.

To ostvarenje ima najviše, ukupno 11 nominacija za Oskara čija je dodela 12. marta u Los Anđelesu.

Nagrada PGA smatra se relativno pouzdanim barometrom pred ceremoniju Oskara.
Film je priča o vlasnici perionice iscrpljenoj administrativnim problemima, koja iznenada uranja u paralelne univerzume. Film je prošle godine bio veliki hit, zaradio je oko 100 miliona dolara širom sveta.
 
Dokumentarni film o protivniku Kremlja u zatvoru Alekseju Navaljnom "Navaljni" osvojio je nagradu PGA za najbolje dokumentarno ostvarenje.
 
Taj film je nominovan i za Oskara u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma.
 
Pre Oskara budu dodeljene nagrade Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA), kao i nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America - PGA), Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America - DGA) i Zlatni globus.
  • q

    27.02.2023 12:01
    Film je toliko izreklamiran i ima dobre ocene a kad ga odgledate i procitate komentare, vise je nego razocaravajuc utisak posle gledanja filma i nekvalitetan je film, sem sto je radjen u skupoj produkciji i sto protura politicke poruke. Inace, gubljenje vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.