Preminuo Stiv Mekej, basista grupe Pulp

Basista grupe "Pulp" Stiv Mekej preminuo je u 56. godini života.
Preminuo Stiv Mekej, basista grupe Pulp
Foto: Pixabay
Tužnu vest je na Instagramu objavila njegova supruga Kejti Grand.
"Posle tri meseca u bolnici, boreći se svom snagom i odlučnošću, šokirani smo i razoreni što smo se oprostili od mog briljantnog, prelepog muža, Stiva Mekeja. Stiv je umro danas, a to je gubitak koji je ostavio mene, njegovog sina Marlija, roditelje Ket i Pola, sestru Mišel i mnoge prijatelje slomljenog srca. Stiv je bio najtalentovaniji čovek koga sam ikada poznavala, izuzetan muzičar, producent, fotograf i filmski stvaralac. Kao i u životu, obožavali su ga svi čije je puteve prešao u višestrukim stvaralačkim disciplinama koje je osvajao. Želela bih da se od srca zahvalim svim zaposlenima iz zdravstvenog sektora koji su neumorno radili za Stiva. Neopisivo će mi nedostajati. Porodica u ovom trenutku traži privatnost", napisala je ona.
Vest je objavio i bend.
 
"Naš voljeni prijatelj i basista Stiv Mekej preminuo je jutros. Naše misli su sa njegovom porodicom i voljenima", oprostili su se iz benda.
 
Mekej se pridružio Pulpu 1989. godine, dajući doprinos njihovom trećem albumu "Separations".
 
 
Nastavio je da svira na svim njihovim narednim studijskim albumima, uključujući i one poput "Different Class i His 'n' Hers" koji se smatraju vrhunskim tačkama britpop scene sredinom devedesetih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.