Branka Katić dobitnica nagrade "Miloš Žutić"

Udruženje dramskih umetnika Srbije saopštilo je danas da je Branka Katić dobitnica nagrade "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2021/2022.
To udruženje je navelo da je nagrada pripala Katić za ulogu Blanš u predstavi Tramvaj zvani želja, koju je, po delu Tenesija Vilijamsa, režirala Lenka Udovički.
Predstava je rađena u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Belefa i Teatra Ulysses.
U konkurenciji su bila glumačka ostvarenja premijerno izvedena na teritoriji Srbije, od 1. jula 2021. do 30. juna 2022.
 
Za nagradu je billo predloženo petnaest glumačkih ostvarenja, a žiri u sastavu glumci Branka Petrić, Vesna Čipčić, Dragana Đukić i Miodrag Miki Krstović, odluku je doneo jednoglasno.
 
Nagrada "Miloš Žutić" ustanovljena je 1994. godine, a Branka Katić je 28. po redu dobitnik.
 
O terminu uručenja nagrade mediji će biti blgovremeno obavešteni, početkom naredne pozorišne sezone. Dodelu nagrade podržali su Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.        

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.