Slika "Sloboda vodi narod" Ežena Delakroe skinuta sa zida Luvra zbog restauracije

Jedna od najpoznatijih francuskih slika "Sloboda vodi narod" koju je naslikao Ežen Delakroa skinuta je sa zida Luvra zbog restauracije za koju se očekuje da će trajati do sledećeg proleća.
Slika "Sloboda vodi narod" Ežena Delakroe skinuta sa zida Luvra zbog restauracije
Foto: Pixabay
Slika prikazuje ženu koja maše francuskom zastavom među revolucionarima, a nastala je 1830. godine, prenose danas francuski mediji.
Ulje na platnu dimenzija 3,25 x 2,60 metara, zauzima počasno mesto u jednoj od velikih crvenih soba Luvra, navodi portal NewsinFrance.com.
Restauracija se dugo pripremala i napravljena je rendgenska analiza platna.
 
"Ova alegorija koju je naslikao Delakroa predstavlja jednu od najslavnijih slika na svetu. Njena dugo očekivana restauracija otkriće svu njenu lepotu", izjavio je direktor Luvra Loran de Kar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.