Stefan Milenković svirao na najvrednijoj novoj violini na svetu

Najvrednija nova violina na svetu, "Violina od osmijuma", predstavljena je sinoć na svečanosti koju je priredila Fondacija "Novak Đoković" u zgradi "Geozavoda".
Stefan Milenković svirao na najvrednijoj novoj violini na svetu
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Beograd je jedna od 17 metropola koja je domaćin dragocene violine na njenoj turneji po svetu. Delo je umetnika Edgara Rusa.
Sinoć je na njoj u Beogradu svirao poznati violinista Stefan Milenković, koji je rekao da je bio veoma znatiželjan kada je dobio ponudu da svira na tom dragocenom instrumentu.
 
"Ovakvi instrumenti su retki i retko umetnici imaju priliku da sviraju na njima", kazao je Milenković.
Objasnio je da je osmijum jedan od najgušćih materijala.
 
"Ovo je uspešan spoj velike tradicije graditeljstva violina, juvelirstva i inženjerstva", naglasio je Milenković.
  • Будиста Црвени Змај

    19.11.2023 14:22
    Антонио Страдивари градитељ виолина направи бољу и вреднију ,ал' не би онда фондације Ђоковић за промоцију ,ко се разуме у инструменте што год старије то боље ,овде испаде нова не уштимована,не усвирана,канда сама свира

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.