Uhapšen osumnjičeni za krađu nove Benksijeve instalacije

Uhapšen je muškarac osumnjičen za krađu instalacije uličnog umetnika Benksija, saopštila je londonska policija, a objavio BBC.

Instalacija, saobraćajni znak za obavezno zaustavljanje prekriven trima letelicama nalik na dronove, objavljena je na Benksijevim profilima na društvenim mrežama malo posle 13 sati u petak.

Svedoci tvrde da je instalacija, postavljena u londonskoj četvrti Pekam, uklonjena manje od sat vremena nakon što je potvrđeno da je reč o autentičnom Benksijevom delu.
 
Znak za zaustavljanje je u međuvremenu zamenjen drugim kako bi se izbeglo ugrožavanje korisnika puta, dodala je policija.
Dvadesetšestogodišnji čovek koji je rekao da se zove Aleks, gledao je uklanjanje umetnine i kazao da su prolaznici "u strahu posmatrali" muškarca "koji ju je rukama udarao".
 
"Tamo je bilo otprilike dvoje ljudi kad sam došao. Svi smo joj se divili i fotografisali je. Onda je došao ovaj čovek i zgrabio je, gledali smo u strahu dok ju je udarao", opisao je, piše dpa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.