Slika Paje Jovanovića još nije stigla u Muzej grada Beograda

U Muzeju grada Beograda i dalje čekaju izložbu slike Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", koja je njihova, kako kaže direktorka te ustanove Jelena Medaković, najvrednija akvizicija.
Slika Paje Jovanovića još nije stigla u Muzej grada Beograda
Foto: Pixabay (ilustracija)

Nakon nedavne aukcijske kupovine, potvrdila je direktorka, slika još uvek nije stigla iz Londona.

"Muzej grada Beograda kao i svaki muzej se bavi akvizicijama najpodrobnije i najpromišljenije. Uvek nam je u planu dobra akvizicija, prihvatanje dobrog poklona možda. Da li ćemo ponoviti ovako veliki uspeh, ne znam“, navela je Medaković.
 
"Mi se radujemo ovom izvarednom postignuću i izvanrednoj akviziciji i pripremamo prostor u kome će Beograđani moći da je vide čim bude došla u Srbiju“, zaključila je direktorka Muzeja.
 
Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka" u novembru je kupljena za Muzej grada Beograda na aukciji u Sotbiju za skoro 350.000 evra.
 
To je učinjeno po nalogu predsednika Srbije, kako je sam kasnije rekao, a 42 miliona dinara prebačeno je za ovu kupovinu iz republičkih budžetskih rezervi u gradski budžet.
  • pp

    05.01.2024 17:09
    "akvizicija"
    Akvizicija mislim znaci nabavka. :) Nista lose ne mislim, nego prosto ne znam zasto se koriste neke strane reci...
  • BEG-Istra-SCHWAB.

    05.01.2024 15:23
    уживање
    Нарцис је ставио слику у " међу-магацин", свој таван-порум или нужник, док сене заборави

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.