Uručena NIN-ova nagrada za najbolji roman

Jubilarna 70. NIN-ova nagrada za roman godine je danas u Beogradu uručena Stevu Grabovcu za roman "Poslije zabave".
Uručena NIN-ova nagrada za najbolji roman
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Nagradu za roman godine uručila mu je je prošlogodišnja dobitnica Danica Vukićević.
 
"Ova nagrada predstavlja veliku odgovornost i čast za sve koji su prethodnih 70 godina stojali ovde, na mom mestu. Hvala NIN-u i žiriju što ste prepoznali moj književni kvalitet, a posvetio bih ovu nagradu uspomeni na moje roditelje", rekao je Grabovac.
Na svečanoj dodeli u Kolarčevoj zadužbini uručene su i nagrade za ličnost godine policajki iz Valjeva Katarini Petrović i tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović.
 
Nagrade su uručili sadašnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, nekadašnja dobitnica NIN-ove nagrade Lenka Ćeranić i novinar NIN-a Vuk Cvijić.
"Mi ne tražimo ništa više samo da se poštuje Ustav i zakon i da svako dobije šta mu prema tome pripada", rekla je jedna od dobitnica, tužiteljka Paunović.
 
Ćulibrk je najavio da će naredni, 3.815 broj tog magazina poslednji put biti u izdanju stare redakcije.
 
"NIN postoji već 89 godina, a ovo je 70 jubilarna dodela nagrada. Hteo sam da vam dam ove informacije da ih ne bismo čekali deset meseci, kao neke koje jesmo", rekao je Ćulibrk.
 
Novi glavni urednik NIN-a Aleksandar Timofejev je poručio da želi uspeh onima zaposlenima NIN-a koji su pokrenuli novi magazin.
 
"Važno je da se čuje što više pristojnih glasova. NIN će ostati ono što je većinom bio: iskren i objektivan politički magazin", rekao je Timofejev.
  • Ime

    06.02.2024 20:39
    Naslov
    Sta kaže termometar? E moj Stevo…
  • Zemlja čudesa

    05.02.2024 16:20
    NIN
    Dostojanstveno u smrt nakon 70 godina postojanja. Nadam se da će novi nedeljnik koji su formirali zaposleni u ovoj redakciji naslediti najbolje osobine prethodnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.