Krugovi najbolji film na Sinema sitiju

Nagrada "Ibis" za najbolji film šestog internacionalnog filmskog festivala Sinema siti pripala je filmu "Krugovi", reditelja Srdana Golubovića za, kako se navodi u obrazloženju žirija, postignuće koje je nadmašilo sva očekivanja.
Nagrada "Ibis" za najbolji film šestog internacionalnog filmskog festivala Sinema siti pripala je filmu "Krugovi", reditelja Srdana Golubovića za, kako se navodi u obrazloženju žirija, postignuće koje je nadmašilo sva očekivanja.

Žiri je u obrazloženju naveo da nagradom žele da odaju počast talentovanom reditelju koji vešto uspeva održi pažnju publike u toku celog filma, te da je priča o pomirenju i praštanju u filmu "Krugovi" duboko dirljiva.

Nagrada za najbolju režiju ovogodišnjeg Sinema sitija pripala je Bojanu Vuku Kosovčeviću, reditelju filma "Vir".

Žiri je nagradu za najbolji scenario dodelio Goranu Markoviću i Tihomiru Staniću za scenario filma "Falsifikator".

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Nebojši Glogovcu za ostvarene uloge u filmovima "Krugovi" i "Artiljero", a za najbolju glumicu proglašena je Dara Džokić za Ulogu u filmu "Odumiranje".

Specijalna priznanja žirija dodeljena su Kosti Đorđeviću, reditelju filma "S/Kidanje", a u obazloženju za ovu nagradu žiri je naveo je ovaj debitantski igrani film zabavan zbog "duhovitog, razigranog i optimističnog pogleda na mladu generaciju u Srbiji".

Specijalna priznanja dodeljena su i glumici Hristini Popović za ulogu u filmu "Krugovi", glumcu Nikoli Rakočeviću za uloge u filmu "S/Kidanje" i "Krugovi", glumcu Nebojši Đorđeviću za nastup u filmu "Vir", kao i studentima Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu za scenario i režiju filma "Gde je Nađa?".

Ovaj film je osmislilo i režiralo osam mladih reditelja sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i to Aron Sekel, Raško Milatović, Miloš Milovanović, Nemanja Vojnović, Petar Ristovski, Tea Lukač, Marko Đorđević i Luka Popadić.

Žiri takmičarske selekcije "Up To 10.000 Bucks", u kojem su radili novinar i filmski kritičar Vladimir Crnjanski, novinarka Brankica Drašković i Uroš Tomić jednoglasno su doneli odluku da je najbolji film ove selekcije "Ako ikada jedne noći bilo kad", režisera Deana Radovanovića.

Specijalno priznanje za animirani film pripalo je filmu "Povratak", koji je režirala Jelena Oroz.

Još jedno specijano priznanje dodeljeno je glumcima Milici Trifunović i Mladenu Sovilju, za suptilno i inventivno odigrane uloge u filmu "Dosta dobra lamperija".

Nagradu publike, koja je ocenjivala filmove iz selekcije Exit point, dodelejna je filmu "Pismo ćaći" Damira Ćućića.

Šesti Sinema siti održan je od 26. avgusta do 1. septembra u Novom Sadu, a tokom festivala prikazano je više od 130 filmskih ostvarenja svrstanih u jedanaest selekcija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.