U prodaji prvi savitljivi smartphone koji se može nositi kao narukvica

U prodaji je prvi savitljivi smartphone na svetu napravljen pomoću grafena, koji je prvi put razvijen u Velikoj Britaniji.

Napravila ga je kineska kompanija Moxi Group, a ekran mu je toliko fleksibilan, da se može nositi i kao narukvica.

Revolucionarni materijal od kojeg se smartphone sastoji je tanji od vlasi kose i 200 puta jači od čelika. Grafen su 2004. godine stvorila dva naučnika s Univerziteta u Mančesteru, koji su kasnije za svoj izum dobili Nobelovu nagradu.

Kompanija Moxi Group navodi da će do kraja godine isporučiti 100.000 novih mobilnih telefona po ceni od 776 dolara. Telefon će za početak imati jednostavan crno-beli ekran, ali je kompanija predstavila i verziju u boji, koja ima mogućnost prenošenja video snimaka. Njegova dužina će iznositi 5.2 inča i težiće 200 grama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija