Singapur dobio solarne kante za smeće sa wi-fi internetom

Glavna ulica za šoping u centru Singapura, Put orhideja, dobila je kante za smeće visoke tehnologije, koje nude i wi-fi.
Slične solarne kante prodaje kompanija Bigbelly iz Masačusetsa već deset godina te ih je moguće pronaći u 45 gradova širom sveta. Međutim, kante koje omogućavaju bežično povezivanje s internetom su relativno nove, a sada su na usluzi prolaznicima u Singapuru, i postavljene su na dužini od 500 metara.
 
Internet provajder je lokalna kompanija StarHub, a wi-fi je dostupan od 11 do 21 sat svakog dana. Takođe, korisnici se automatski diskonektuju nakon 15 minuta pa se moraju ponovo konektovati, a na njihovim smartphoneima se prikazuju reklame okolnih prodavnica.
 
Upravo se pomoću tih reklama finansira ovaj projekt, a Bigbellyjeve kante koštaju 4.000 dolara.
 
Osim što nude wi-fi, kante šalju email ili SMS komunalnoj službi kada su pune.
  • dobrotvorka

    16.11.2016 14:53
    JAVITE
    Premijeru, čisto da vidi gde smo mi u odnosu na SVET

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija